Tentamenlade op ICAB conferentie 2013

De Tentamenlade, een platform voor tentamenvragen was gepresenteerd op de ICAB2013 conferentie in Nijkerk. De database bevat nu ca. 100 tentamenvragen over Qunatumfysica 1 en 2 . Marcel Vreeswijk die de presentatie heeft gegeven heeft veel positieve feedback ontvangen van collega’s natuurkunde docenten. Tentamelade is te vinden op www.tentamenlade.nl

tentamenladeTentamenladeFlyer_website

  • Tentamenlade is een platform van docenten om tentamenvragen te verzamelen en met elkaar te delen. Het is een gesloten platvorm.
  • Tentamenlade database kan eenvoudig worden doorzocht. Docenten kunnen op intuïtieve wijze een lijst van vragen samenstellen en exporteren als PDF document of downloaden in LaTeX formaat.
  • Tentamenlade heeft ruime mogelijkheden voor het toevoegen van vragen met eventuele bijlagen en ondersteunt LaTeX.
  • In Tentamenlade kan de kwaliteit van vragen door andere gebruikers worden beoordeeld middels een geïntegreerd commentaarsysteem.
  • Tentamenlade bevat nu meer dan 100 tentamenvragen van Quantumfysica 1 en 2 met het doel om beproefd te worden door de docenten van deze twee vakken bij Nederlandse universiteiten en aangevuld te worden met meer tentamenvragen. Op termijn zou het systeem nog verder uitgebreid kunnen worden naar andere natuurkunde vakken of zelfs andere opleidingen.
  • Tentamenlade is tot stand gekomen in een ICAB samenwerkingsproject van de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit van Amsterdam in 2012-2013. De database is ontwikkeld door Informatica studenten tijdens een regulier vak bij Informatica.

ICAB (Innovatieventra Academisch Beta Onderwijs) www.icab.nl

ICAB_Natuurkunde1Bij vragen over het Quantumfysica bestand in Tentamelade neem contact met Marcel Vreeswijk (h73@nikhef.nl).

Voor de toegang en bij andere vragen over Tentamenlade neem contact met Natasa Brouwer (natasa.brouwer@uva.nl).

Bijdrage: Natasa Brouwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s