Winnaars UvA Grassroots call januari 2016

De winnaars van de UvA Grassroots ronde januari 2016 zijn bekend! Bij de FNWI is er een Grassrootsprogramma toegekend en een docent heeft een individuele Grassroots gehonoreerd gekregen.

Grassrootsprogramma (10.000 euro subsidie):

  • Martijn Stegeman (IvI) (10.000 euro): FNWI VideostudiostudioKlein
    Met dit project wordt aan docenten op een extreem laagdrempelige manier de mogelijkheid aangeboden om hun onderwijs didactisch te verrijken met zelfgemaakte video’s. De bedoeling van dit grassrootsprogramma is om gedurende een jaar het daadwerkelijke gebruik van de videostudio die recent in het Science park is opgezet te bootstrappen op onze faculteit en hiermee activerend onderwijs te ondersteunen en stimuleren. In eerste instantie wordt in dit project met pilot docenten gewerkt maar in principe krijgen alle docenten al tijdens het project de mogelijkheid om (tegen beperkte kosten) met ervaren begeleiding snel en efficiënt video voor hun actuele onderwijs te kunnen maken. Een doel van dit project is onderzoeken wat is nodig om videostudio efficiënt duurzaam als faciliteit voor docenten op de faculteit te organiseren en wat een video (volgens een gestandaardiseerde aanpak) dan kost.
    Volg dit project op Starfish.

Het docent Grassrootsproject (1000 euro subsidie) is toegekend aan:

  • Ivo van Vulpen (NIKHEF) (1000 euro): Animaties in bèta opleidingen: problemen en hun oplossing visualiseren los van de formele wiskunde
    In dit project zal een set animaties gemaakt worden die gebruikt kunnen worden in verschillende vakken in de natuurkunde opleiding. Concrete voorbeelden zijn bijvoorbeeld Rutherfordverstrooiing, een cyclotron/synchrotron deeltjesversneller en relativistische kinematica. Voor het maken van de animaties zal Python als basisomgeving gebruikt worden. De animaties worden met  bijbehorende code en korte instructie over de techniek onder docenten verspreid.

Zie meer over UvA Grassroots op www.uva.nl/grassroots

Foto: De verlichting in de FNWI Videostudio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s